Kamis, September 09, 2010

SILABUS DAN RPP SMA/MA KELAS XII A BAHASA. JAWA

SILABUS DAN RPP SMA/MA KELAS XII A BAHASA.JAWA
SILABUS XII A

Nama Sekolah : SMA Negeri I Kutowinangun
Mata Pelajaran : Bahasa Jawa
Kelas : XII ( IPA dan IPS)
Semester : I (ganjil)
  1. Standar Kompetensi
    Bisa ngrungokake lan mahami sarta nanggapi sadhengah wacana lesan non sastra awujud pawarta ana ing maneka warna Basa Jawi
  2. Kompetensi Dasar
    Ngrungokake lan nanggapi pawarta
  3. Materi Pokok dan Uraian Materi Pokok
    Pawarta
  4. Pengalaman Belajar
    Ngrungokake pawarta.
    Nyathet wosing pawarta.
    Nyritakake isining pawarta.
    Nanggapi isine pawarta
  5. Indikator
    Nyathet pokok-pokok isining pawarta.
    Ngajokake pitakon lan njawab isining pawarta.
    Ngetokake uneg-uneg nanggapi sajeroning pawarta.
  1. Penilaian
    Jenis Tagihan
    Tugas individu
    Bentuk Instrumen
    Uraian bebas
    Instrumen
    Apa isine pawarta
  2. Alokasi Waktu (Menit)
    2 x 45’
  3. Sumber/Bahan Alat
    Buku Piwulangan Basa Jawa
    Rekaman Pawartos Radio
  4. Standar Kompetensi
    Bisa nglairake pikiran, panemu, gagasan lan pangrasa kanthi lesan sajroning maneka warna basa Jawa kanthi unggah-ungguh basa Jawa.
  5. Kompetensi Dasar
    Pacelathon karo sadhengah lapisan masyarakat
  6. Materi Pokok dan Uraian Materi Pokok
    Teks pacelathon
  7. Pengalaman Belajar
    Siswa bisa ngetrapake unggah ungguh basa Jawa
  8. Indikator
    Pacelathon karo wong liya lumantar tulisan / lesan kanthi ukara pokok lan panjaluk kang becik lan bener kang trep karo unggah ungguh basa Jawa
  9. Penilaian
    Jenis Tagiha
    Tugas kelompok
    Bentuk Instrumen
    Uraian praktek
    Instrumen
    Gawea pacelathon
  10. Alokasi Waktu (Menit)
    2x 45’
  11. Sumber/Bahan Alat
    Buku Piwulang Basa Jawa
Lebih Lengkap Download Saja File Dibawah Ini :
1. File Bentuk PDF
2. File Bentuk DOC

RENCANA PELAKSANAAN PEMBELAJARAN
Mata Pelajaran : BAHASA JAWA
Kelas Semester : XII-1A dan IS/Ganjil
Pertemuan ke :
Alokasi waktu : 2 x 2 x 45 menit
  1. Standar Kompetensi
    Bisa ngrungokake lan mahami sarta nanggapi sedhengah wacan lesan non sastra awujud pawarta/ maneka warna Basa Jawa.
  2. Kompetensi Dasar
    Ngrungokake pawarta
    Nanggapi pawarta
  3. Indikator
    Nyatet pokok-pokok isining pawarta
    Ngajokake pitakon lan njawab isining pawarta
    Ngetokake uneg-uneg, nanggapi pawarta.
  4. Tujuan Pembelajaran
    Siswa bisa nyatet pokok-pokok isining pawarta
    Siswa bisa pitakon lan njawab isining pawarta
    Siswa bisa ngetokake uneg-uneg
  5. Materi Pembelajaran
    Pawarta.
  6. Metode Pembelajaran
    Demontrasi
    Tanya jawab
Lebih Lengkap Download Saja File Dibawah Ini :
3. File Bentuk PDF
4. File Bentuk DOC

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Tidak ada komentar:

Poskan Komentar