Sidebar atas

Minggu, November 22, 2009

SILABUS BAHASA JAWA KLS. X SMA

SILABUS BAHASA JAWA KLS. X SMA
Nama Sekolah : SMA Negeri I Kutowinangun
Mata pelelajaran : Bahasa Jawa
Kelas : X(sepuluh) / Umum
Semester : Gasal/Ganjil
  1. Standar Kompetensi : Bisa ngrungokake lan mahami sarta tumanggap sadhengah wacana lisan kanthi ngrungoake informasi utawa pawarta sing diwedharake langsung,
    utawa rekaman
  2. KOMPETENSI DASAR
    1. Ngrungoake woro-woro
    2. Ngrungokake pawarta
    3. Ngrungokake crita pengalaman secara langsung utawa saka rekaman
  3. MATERI PEMBELAJARAN
    1. Woro- Woro
    2. Pawarta
    3. Crita Pengalaman
  4. PENGALAMAN BELAJAR
    1. Siswa nyimak isi / amanat woro-woro
    2. Siswa nekakake kanthi lisan woro-woro sing dirungu
    3. Siswa nyemak lan nyathet pokok-pokok isining pawarta
    4. Siswa nyathet pokok isine pawarta
    5. Siswa nyemak lan nyathet tokoh-tokoh ing sajroning crita
    6. Siswa nyritakake tokoh mau
  1. INDIKATOR
    1. Nyathet isi utama amanat pokok ing sajrone woro-woro sing diandharake
    2. Nanggapi kanthi lisan isine woro-woro
    3. Nulis pokok-pokok isining pawarta nganggo ukara ringkes
    4. Crita lisan ringkesaning pawarta
    5. Mangsuli pitakon saka pawarta
    6. Nanggapi isining pawarta
    7. Nyebutake tokoh-tokohing crita
    8. Nyritakake tokoh-tokohe kanthi runtu
  2. PENILAIAN
    1. Jenis Tagihan
      Tugas Pribadi
      ( Tinulis lan lisan )
    2. Bentuk Instrumen
      Andharan
    3. Instrumen
      Tulisen amanat utawa isine woro-woro iki
      Critakna kanthi lisan amanate woro-woro sing dirungu
      Tulisen isi amanat ing sajroning pawarta kang kok rungu, nganggo pangejo kang bener
      Critaa ringkesane pawarta
      Kepiye tangkepmu marang isine pawarta sing kongrungu
      Sebutna jenenge tokoh-tokoh crita
      Kepriye bae watake para tokoh mau ?
  3. ALOKASI WAKTU: 2 x 45 (menit)
  4. SUMBER / BAHAN / ALAT
    1. Conto Woro-woro
    2. Pawarta
    3. Crita Pengalaman
Selengkapnya Silahkan DOWNLOAD Dibawah ini :
1. File dalam bentuk WORD (DOC)
2. File dalam bentuk PDF


Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Tidak ada komentar :

Posting Komentar