Sidebar atas

Rabu, Februari 03, 2010

RPP BAHASA JAWA KELAS. XII B SMA/MA

RPP BAHASA JAWA KELAS. XII B SMA/MA

Mata Pelajaran: BAHASA JAWA
Kelas/Semester: XII-IA Lan IS/Genap
Pertemuan ke :
Alokasi waktu : 2 x 45 menit.
  1. STANDAR KOMPETENSI
    Bisa ngrungokake lan ngerti sarta nanggapi saben wacana lisan non sastra kang abasa Jawa.
  2. KOMPETENSI DASAR
    1.1. Ngrungokake warta lan nanggapi pawarta.
  3. INDIKATOR
    Nyatet bakuning isining pawarat.
    Nakokake lan mangsuli isining pawarta.
    Nanggapi isining pawarta.
  4. TUJUAN PEMBELAJARAN
    Siswa bisa nyatet bakuning isining pawarat.
    Siswa bisa nakokake lan mangsuli isining pawarta.
    Siswa bisa nanggapi isining pawarta.
  5. MATERI PEMBELAJARAN
    Pawarta
  6. METODE PEMBELAJARAN
    Demonstrasi
    Pitakon & wangsulan
    Diskusi
  1. SKENARIO PEMBELAJARAN
    1. Purwaka
      1. Guru nata kahanan siswa supaya suasana tertib.
      2. Para siswa kanthi tertib nampa wulangan.
      3. Guru menehi keterangan marang siswa babagan pawarta.
    2. Inti
      1. Siswa ngrungokake rekaman pawarta kang disediakake guru kanthi premani.
      2. Siswa nakokake bakuning pawarta.
      3. Siswa nyritakake isining pawarta nganggo basa dhewe.
      4. Siswa bisa nanggapi isining pawarta.
      5. Siswa bisa nggawe pawarta.
    3. Penutup
      1. Guru bebarengan para siswa ndudut isining pawarta
  2. SUMBER DAN SARANA
    1. Sumber Belajar
      Buku panduan
      Rekaman pawarta
    2. Sarana Belajar
      Tape
      Kaset isi pawarta
  3. PENILAIAN
    1. Penilaian
      Keseriusan siswa ing pasinaon ngrungokake pawarta.
      Keseriusan siswa anggone nentukake bakuning pawarta.
      Keseriusan siswa anggone nyritakake isining pawarta.
    2. Penilaian Hasil
      a. Isi pawarta
      b. Pilianing tembung
  4. Baca Selengkapnya Silahkan Download Dibawah Ini :
    1. File Bentuk PDF
    2. File Bentuk DOC

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Tidak ada komentar :

Posting Komentar