Sidebar atas

Kamis, Januari 28, 2010

RPP BAHASA JAWA Kls XI A ,I SMA/MA

RPP BAHASA JAWA Kls XI A,I SMA/MA

Mata Pelajaran : BASA JAWA
Kelas / Semester: XI–IA lan IS/Ganjil
Pertemuan ke : I (satu)
Alokasi waktu : 2 x 45 menit
  1. STANDAR KOMPETEN
    Siswa bisa ngrungokake lan mangerteni wacana lisan non sastra.
  2. KOMPETENSI DASAR
    Ngrungokake (kanthi tumemen) lan mangerteni tanggap wacana/khotbah
  3. INDIKATOR
    Nyanthet wosing tanggap wacana/sambutan/khotbah sajroning pirang-pirang ukara
    Mbeberake kanthi lesan ringkesan tanggap wacana/sambutan/khotbah
  4. TUJUAN
    Siswa bisa nduweni keterampilan nyimak mligine tanggap wacana/sambutan/khotbah
    Siswa bisa mbeberake kanthi lesan ringkesan tanggap wacana/sambutan/khotbah
  1. MATERI PEMBELAJARAN
    Tuladha tanggap wacana/sambutan/khotbah
    Perangan-perangane tanggap wacana/sambutan/khotbah
    Wosing tanggap wacana
  2. METODE PEMBELAJARAN
    Ceramah bervariasi
    Tanya jawab/pitakon&wangsulan
    Diskusi
  3. SKANARIO PEMBELAJARAN


    1. Pambuka
      Guru ngandharake babagan tanggap wacana kanthi metode ceramah (10 menit)
    2. Inti
      Guru maosake tuladha tanggap wacana saka kalawarti/nyetelake rekaman saka radhio
      Siswa nyimak tuladha tanggap wacana
      Guru menehi pitakon babagan tanggap wacana (sapa sing mmicara, katujokake kanggo sapa, lan apa isine tanggap wacana)
      Siswa mangsuli pitakonan kang diparingake guru
      Guru ndhawuhi siswa ngringkes wosing tanggap wacana
      Siswa ngringkes wosing tanggap wacana
      Siswa mbeberake wosing tanggap wacana kantih lisan.
    3. Panutup
      Guru nyimpulake babagan wigati sajroning tanggap wacana
      Refleksi

  4. SUMBER Dan SARANA
    Kalawarti. Rekaman Radio
  5. PENILAIAN

    1. Penilaian proses Pocapan, intonasi, ejaan, pilihan tembung, jumbuhing karo topik kang ditemtokake
    2. Penilaian hasil

  6. Baca Selengkapnya Silahkan Download Di Bawah Ini :
    1. File bentuk PDF
    2. File bentuk DOC

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Tidak ada komentar :

Posting Komentar