Sidebar atas

Selasa, Januari 19, 2010

SILABUS BAHASA JAWA KELAS XII SMA

SILABUS BAHASA JAWA KELAS XII SMA


Nama Sekolah : SMA Negeri I Kutowinangun
Mata Pelajaran : Bahasa Jawa
Kelas : XII (duabelas)
Semester : I (satu)
  1. STANDAR KOMPETENSI
    Bisa ngrungokake lan mahami sarta nanggapi sadhengah wacana lesan non sastra awujud pawarta ana ing maneka warna Basa Jawi
  2. KOMPETENSI DASAR
    Ngrungokake lan nanggapi pawarta
    Pacelathon karo sadhengah lapisan masyarakat
    Nyritakake maneh surasane ceramah/wacan kang dirungokake
    Micara / crita babagan prastawa wigati
  1. MATERI POKOK
    Pawarta
    Teks pacelathon
    Crita babagan prastawa wigati
    Teks wacan (wacan cerita rakyat)


  2. PENGALAMAN BELAJAR
    Ngrungokake pawarta.
    Nyathet wosing pawarta.
    Nyritakake isining pawarta.
    Nanggapi isine pawarta
    Ngetrapake unggah ungguh basa Jawa
    Ngringkes crita / wacan
    Nyritakake prastawa wigati


  3. Traffic Exchange with 160,000+ members
  4. INDIKATOR
    Nyathet pokok-pokok isining pawarta.
    Ngajokake pitakon lan njawab isining pawarta.
    Ngetokake uneg-uneg nanggapi sajeroning pawarta.
    Pacelathon karo wong liya lumantar tulisan / lesan kanthi ukara pokok lan panjaluk kang becik lan bener kang trep karo unggah ungguh basa Jawa
    Nyritakake maneh wacan kanthi ragam basa Jawa
    Njlentrehake ringkasan crita / wacan kanthi sadhengah basa Jawa
    Njlentrehake isi wacan
    Nyritakake prastawa wigati lumantar sadhengah ragam basa Jawa
    Menehi tanggapan tumrah prastawa-prastawa wigati
  5. PENILAIAN

    1. Jenis Tagihan
      Tugas individu
      Uraian bebas
    2. Instrumen
      Apa isine pawarta.

  6. SUMBER/BAHAN ALAT
    Buku Piwulangan Basa Jawa
    Rekaman Pawartos Radio

  7. Baca Selengkapnya Silahkan Download Dibawah Ini :
    1. File Bentuk DOC
    2. File Bentuk PDF





Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Tidak ada komentar :

Posting Komentar