Sidebar atas

Rabu, September 15, 2010

SILABUS DAN RPP SMA/MA KELAS X A BAHASA JAWA

SILABUS DAN RPP SMA/MA KELAS X A BAHASA JAWA

SILABUS X A
Nama Sekolah: SMA Negeri I Kutowinangun
Mapel : Bahasa Jawa
Kelas : X(sepuluh) / Umum
Semester: Gasal/Ganjil
  1. Standar Kompetensi
    Bisa ngrungokake lan mahami sarta tumanggap sadhengah wacana lisan kanthi ngrungoake informasi utawa pawarta sing diwedharake langsung,
    utawa rekaman
  2. KOMPETENSI DASAR
    Ngrungoake woro-woro
    Ngrungokake pawarta
    Ngrungokake crita pengalaman secara langsung utawa saka rekaman
  3. MATERI PEMBELAJARAN
    Woro- Woro
    Pawarta
    Crita Pengalaman
  1. PENGALAMAN BELAJAR
    Siswa nyimak isi / amanat woro-woro
    Siswa nekakake kanthi lisan woro-woro sing dirungu
    Siswa nyemak lan nyathet pokok-pokok isining pawarta
    Siswa nyathet pokok isine pawarta
    Siswa nyemak lan nyathet tokoh-tokoh ing sajroning crita
    Siswa nyritakake tokoh mau
  2. INDIKATOR
    Nyathet isi utama amanat pokok ing sajrone woro-woro sing diandharake
    Anggapi kanthi lisan isine woro-woro
    Nulis pokok-pokok isining pawarta nganggo ukara ringkes
    Crita lisan ringkesaning pawarta
    Mangsuli pitakon saka pawarta
    Nanggapi isining pawarta
    Nyebutake tokoh-tokohing crita
    Nyritakake tokoh-tokohe kanthi runtu
  3. PENILAIAN
    Jenis Tagihan
    Tugas Pribadi
    ( Tinulis lan lisan )
  4. Bentuk Instrumen
    Andharan
  5. Instrumen
    Tulisen amanat utawa isine woro-woro iki
    Critakna kanthi lisan amanate woro-woro sing dirungu
    Tulisen isi amanat ing sajroning pawarta kang kok rungu, nganggo pangejo kang bener
    Critaa ringkesane pawarta
    Kepiye tangkepmu marang isine pawarta sing kongrungu
    Sebutna jenenge tokoh-tokoh crita
    Kepriye bae watake para tokoh mau ?>
  6. ALOKASI WAKTU
    2 x 45 (menit)
  7. SUMBER / BAHAN / ALAT
    Conto Woro-woro
    Pawarta
    Crita Pengalaman
Selengkapnya Silahkan DOWNLOAD Dibawah ini : 
1.File dalam bentuk WORD (DOC) 
2.File dalam bentuk PDF 

RENCANA PELAKSANAAN PEMBELAJARAN 
Mata Pelajaran:Bahasa Jawa 
Kelas / Semester:X(sepuluh)/ganjil 
Pertemuan ke
Alokasi Waktu
  1. Standar Kompentensi
    Bisa ngrungokake lan mahami sarta tumanggap sadengah wacana lisan kanthi ngrungokake lsp
    Ngrungokake woro-woro, mangerteni isining woro-woro
  2. Kompetensi Dasar
    Nyathet isi utama / amanat pokok ing sajrone woro-woro sing diandharake
  3. Indikator
    Nanggapi kanthi lisan isine woro-woro
  4. TUJUAN PEMBELAJARAN
    Siswa bisa nyathet isine woro-woro
    Siswa bisa gawe woro-woro nganggo Basa Jawa sing bener lan becik
    Siswa bisa macakake woro-woro ing ngarep kelas kanthi lafal sing bener
  5. MATERI PEMBELAJARAN
    Woro-woro
  6. METODE PEMBELAJARAN
    Demonstrasi
    Pitakon & wangsulan
    Diskusi
  7. LANGKAH-LANGKAH PEMBELAJARAN

    1. Kegiatan Awal :
      Guru uluk salam pambuka
      Guru maca tuladhane woro-woro
    2. Kegiatan Inti :
      Siswa ngrungokake kanthi temen woro-woro sing diwaca
      Siswa gawe woro-woro bab sing beda
      Siswa maca woro-woro sing wis dadi ing ngarep kelas
    3. Kegiatan Akhir :
      Guru lan siswa bebarengan gawe dudukan bab woro-woro sing ganep, becik, lan gampang dingerteni
      Guru nutup kanthi salam penutup
  8. ALAT / BAHAN / SUMBER BELAJAR
    Kalawarti Penyebar Semangat
    Pawarta Radio ( RRI utawa Radio Swasta )
    Buku Piwulang Basa : Penerbit Sportif
  9. PENILAIAN :
    Proses : Pamacane pawarta lan tumanggape siswa
    Hasil : Kang dikumpulake saka tugas guru, supaya gawe woro-woro
    Observasi: Check – list
Selengkapnya Silahkan DOWNLOAD Dibawah ini : 
3.File dalam bentuk WORD (DOC) 
4.File dalam bentuk PDF

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Tidak ada komentar :

Posting Komentar