Sidebar atas

Jumat, September 10, 2010

SILABUS DAN RPP SMA/MA KELAS XII B BAHASA JAWA

SILABUS DAN RPP SMA/MA KELAS XII BAHASA JAWA

SILABUS XII B
Nama Sekolah : SMA Negeri I Kutowinangun
Mata Pelajaran : Bahasa Jawa
Kelas : XII
Semester : II
  1. Standar Kompetensi
    Siswa bisa ngrungokake lan ngerti / paham sarta nanggapi werna-werni wacana lisan dudu sastra awujud warta ing samu barang werna-wernaning basa Jawa
  2. Kompetensi Dasar
    1.Ngrungokake warta lan nanggapi
  3. Materi Pokok dan Uraian Materi Pokok
    Pawarta
  4. Pengalaman Belajar
    Ngrungokake pawarta
    Nemokake bakuning pawarta
    Bisa nyritakake isining parat
  5. Indikator
    Nyatet bakuning isining pawarta
    Nakokake lan mangsuli isining pawarta
    Nanggapi isine pawarta
  1. Penilaian
    Jenis Tagihan
    Tugas individu
  2. Bentuk Instrumen
    Tes lisan
  3. Instrumen
    Rungokna pawarta kanthi patitis pawarta iki
    Apa wasing pawarta
    Critakna isining pawarta
    Kepiye panemumu sakwise ngrungokake pawarta kasebut
  4. Alokasi Waktu (Menit)
    2x 45’
  5. Sumber/Bahan Alat
    Buku, TV, Radio, Rekaman pawarta, Kalawarti
Selengkapnya Silahkan Download Saja File Dibawah Ini :
1.File Bentuk PDF
2.File Bentuk DOC

RENCANA PELAKSANAAN PEMBELAJARAN
No: 13.
Mata Pelajaran : BASA JAWA
Kelas/Semester : XII-IA Lan IS/Genap
Pertemuan ke :
Alokasi waktu : 2 x 45 menit.
  1. Standar Kompetensi
    Bisa ngrungokake lan ngerti sarta nanggapi saben wacana lisan non sastra kang abasa Jawa.
  2. Kompetensi Dasar
    1.1. Ngrungokake warta lan nanggapi pawarta.
  3. Indikator
    Nyatet bakuning isining pawarat.
    Nakokake lan mangsuli isining pawarta.
    Nanggapi isining pawarta.
  4. Tujuan Pembelajaran
    Siswa bisa nyatet bakuning isining pawarat.
    Siswa bisa nakokake lan mangsuli isining pawarta.
    Siswa bisa nanggapi isining pawarta.
  5. Materi Pembelajaran
    Pawarta
  6. METODE P[EMBELAJARAN
    Demonstrasi
    Pitakon & wangsulan
    Diskusi
  7. SKENARIO PEMBELAJARAN
  8. Kegiatan
    Purwaka
    1.Guru nata kahanan siswa supaya suasana tertib.
    2.Para siswa kanthi tertib nampa wulangan.
    3.Guru menehi keterangan marang siswa babagan pawarta.
  9. Inti
    1. Siswa ngrungokake rekaman pawarta kang disediakake guru kanthi premani.
    2. Siswa nakokake bakuning pawarta.
    3. Siswa nyritakake isining pawarta nganggo basa dhewe.
    4. Siswa bisa nanggapi isining pawarta.
    5. Siswa bisa nggawe pawarta.
  10. Penutup
    1.Guru bebarengan para siswa ndudut isining pawarta.
Selengkapnya Silahkan Download Saja File Dibawah Ini :
3.File Bentuk PDF
4.File Bentuk DOC

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

2 komentar :