Sidebar atas

Sabtu, September 11, 2010

SILABUS DAN RPP SMA/MA KELAS XI A BAHASA JAWA

SILABUS DAN RPP SMA/MA KELAS XI A BAHASA JAWA

SILABUS XI A
Nama sekolah :SMA Negeri I Kutowinangun
Mata Pelajaran :Bahasa Jawa
Kelas/Semester:XI / Genap
Standar Kompetensi
  1. Siswa bisa ngrungokake lan ngerti sarta bisa nanggapi sadhengah wacana lesan awujudtanggap wacana/khotbah/wawan rembug lan musyawarah nganggo undha usuking basa Jawa.
  2. Kompetensi Dasar
    Ngrungokake musyawarah sarta isa nanggapi
  3. Materi Pokok
    Musyawarah
  4. Pengalaman Belajar
    a.Ngrungokake musyawarah
    b.Nyathet wosing musyawarah
    c.Ngrangkum wosing musyawarah
    d.Nakokake lan wajib wosing musyawarah
    e.Ngaturake kritikan lan panyengkuyung
  1. Indikator
    Ngrungokake musyawarah
    Nyathet wosing musyawarah
    Ngrangkum wosing musyawarah
    Nakokake lan njawab wosing musyawarah
    Ngaturake kritikan lan panyengkuyung
  2. Penilaian
    Tagihan
    Tugas pribadi/kelompok
    Bentuk Inst
    Uraian terstruktur
  3. Instrumen
    Apa wae wosing musyawarah
    Gawea ringkesan wohong musyawarah !
    Gawea kritikan lan panyengkuyung kang magepokan karo musyawarah
  4. Alokasi Waktu
    2 x 45’
  5. Sumber Bahan
    Paraga siswa
Selengkapnya Download Saja File Dibawah Ini :   
1.File Bentuk PDF  
2.File Bentuk DOC  

RENCANA PELAKSANAAN PEMBELAJARAN   
No. . 
Mata Pelajaran :BASA JAWA
Kelas/Semester :XI – IA lan IS / Ganjil 
Pertemuan ke :
Alokasi waktu :2 x 45 menit
  1. Standar Kompeten
    Siswa bisa ngrungokake lan mangerteni wacana lisan non sastra.
  2. Kompetensi Dasar
    Ngrungokake (kanthi tumemen) lan mangerteni tanggap wacana/khotbah
  3. Indikator
    Nyanthet wosing tanggap wacana/sambutan/khotbah sajroning pirang-pirang ukara
    Mbeberake kanthi lesan ringkesan tanggap wacana/sambutan/khotbah
  4. Tujuan
    Siswa bisa nduweni keterampilan nyimak mligine tanggap wacana/sambutan/khotbah
    Siswa bisa mbeberake kanthi lesan ringkesan tanggap wacana/sambutan/khotbah
  5. Materi
    Tuladha tanggap wacana/sambutan/khotbah
    Perangan-perangane tanggap wacana/sambutan/khotbah
    Wosing tanggap wacana
  6. Metode Pembelajaran
    Ceramah bervariasi
    Tanya jawab/pitakon & wangsulan
    Diskusi
  7. Skenario Pembelajaran
    1.Pambuka
    Guru ngandharake babagan tanggap wacana kanthi metode ceramah (10 menit)
    2.Inti
    Guru maosake tuladha tanggap wacana saka kalawarti/nyetelake rekaman saka radhio
    Siswa nyimak tuladha tanggap wacana
    Guru menehi pitakon babagan tanggap wacana (sapa sing mmicara, katujokake kanggo sapa, lan apa isine tanggap wacana)
    Siswa mangsuli pitakonan kang diparingake guru
    Guru ndhawuhi siswa ngringkes wosing tanggap wacana
    Siswa ngringkes wosing tanggap wacana
    Siswa mbeberake wosing tanggap wacana kantih lisan.
    3.Panutup
    Guru nyimpulake babagan wigati sajroning tanggap wacana
    Refleksi
  8. Sumber Dan Sarana
    Kalawarti. Rekaman Radio
  9. Penilaian
    Penilaian proses : pocapan, intonasi, ejaan, pilihan tembung, jumbuhing karo topik kang ditemtokake
    Penilaian hasil  

 Selengkapnya Download Saja File Dibawah Ini : 
3.File Bentuk PDF   
4.File Bentuk DOC   

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Tidak ada komentar :

Posting Komentar